Hus med källare

Jag har aldrig tyckt om källare. Det är någonting som är lite obehagligt och läskigt med dem och så är det så mycket mer att ta hand om med källare än vad det är med övervåningarna. Är det så att man har en äldre fastighet så kan dränering behöva göras, vilket är både tidskrävande och kostsamt då det är viktigt att det verkligen blir ordentligt gjort.

Trots mina tveksamheter så köpte vi ändå en villa med källare. Fick överkomma mina svårigheter med det och inse att en källare kanske inte är så värst farlig ändå, i alla fall inte när det gäller ett hus som är helt perfekt annars och som dessutom har ett nästan perfekt läge. Då kan man inte ge upp det bara för att man inte har den övervåning man vill ha utan en källare. Och ett hus med tre våningar hade varit alldeles för mycket.

Det var dessutom inte så svårt att göra dräneringen. Vi ringde några från ett bolag här i området, Isacssons Gräv och Mark, och så fick de komma över och kolla på fastigheten. Så de kollade på den och sa ganska snabbt att en dränering skulle komma att vara nödvändig att göra. Så de såg till att fixa med dränering och markarbetet åt oss, vilket gick hyfsat snabbt. Tycker faktiskt inte att det var så farligt dyrt heller, inte alls så dyrt som jag hade tänkt mig att det skulle kunna vara med dränering. Men antar att Isacssons Gräv och Mark som vi valde som bolag var ett ganska bra val då.